Pasta with Shrimp and
Zucchini
Zucchini and shrimp are a great combination in pasta dishes, and the addition of tomatoes just makes it perfect. I used handmade fresh pasta, spaghetti but square in shape. This is a
great dish for summer days, spicy and tasty. It is important to choose very fresh
shrimp, fresh zucchini, and riped tomatoes for an amazing taste. I recommend not
sprinkling parmesan cheese on top, as a personal tip. But all depends on you :)
Makarona me karkaleca dhe kungull
Kungulli i njomë dhe karkalecat janë një kombinim i mire me makaronat, dhe shtimi i domateve e bën më të përsosur. Kam përdorur makarona të freskëta të punuara me dorë, spageti me formë katrore. Kjo është një pjatë perfekte për ditët verore, pak pikante dhe e shijshme. Është e rëndësishme të zgjedhësh karkaleca të freskët, kungull të freskët dhe domate për një shije të shkëlqyer. Nuk rekomandoj spërkatje djathi të grirë,mund ta merrni si këshille personale. Gjithsesi varet nga gustoja juaj :)
Makarona me karkaleca dhe kungull
Kungulli i njomë dhe karkalecat janë një kombinim i mire me makaronat, dhe shtimi i domateve e bën më të përsosur. Kam përdorur makarona të freskëta të punuara me dorë, spageti me formë katrore. Kjo është një pjatë perfekte për ditët verore, pak pikante dhe e shijshme. Është e rëndësishme të zgjedhësh karkaleca të freskët, kungull të freskët dhe domate për një shije të shkëlqyer. Nuk rekomandoj spërkatje djathi të grirë,mund ta merrni si këshille personale. Gjithsesi varet nga gustoja juaj :)
Cook
Time: 20 mins Kohëzgjatja e gatimit: 20 minuta
Ingredients: Përbërësit:
1/3 Cup Extra Virgin Olive Oil 1/3 Kupa Vaj Extra Virgin
2 Zucchini 2 Kunguj
2,3 Garlic cloves, Peeled & Sliced2 2.3 Thelpi hudhër
1 Tomatoe Sliced 1 Domate të copëtuar
200 gr Medium Shrimp 200 gr karkaleca
Pinch Red Pepper Flakes Piper i kuq djegës
Salt & Black Pepper Kripe dhe piper i zi
220 gr Pasta 220 gr makarona
Garnish: Fresh Chopped Parsley Garniturë: Majdanoz i grirë
Directions:
Heat the oil in a heavy skillet over medium heat, then fried the zucchini until
lightly golden on both sides..
Place a large pot of slightly salted water to boil for the pasta.
Add the pasta and cook until it is "al dente" following the package
instructions.
While the pasta is cooking, add the garlic to the pan with zucchini and cook
just a minute or two over medium heat until it is fragrant.
Add the shrimp to the garlic, and cook for 3 to 4 minutes, then add the tomatoes.
Cook over medium heat, stirring often until the shrimp are pink and cooked
through, about 5 minutes.
Udhëzime:
Nxehni vajin në një tigan në flake mesatare, pastaj skuqni kungullin, derisa lehtësisht te marr ngjyrë të artë në të dy anët ..
Vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur për të zier makaronat.
Shto makaronat dhe leri te ziejnë deri sa te jenë "al dente" sipas udhëzimeve të pakos.
Ndërsa makaronat po ziejne, shtoni hudhër në tiganin me kungull dhe gatuaji vetëm një minutë apo dy me flake te mesme.
Shtoni karkalecat dhe gatuaji për 3 deri në 4 minuta, pastaj shtoni domatet.
Gatuaji me flakë të mesme, përzieji shpesh derisa karkalecat të jene rozë dhe të kenë kaluar rreth 5 minuta.
Udhëzime:
Nxehni vajin në një tigan në flake mesatare, pastaj skuqni kungullin, derisa lehtësisht te marr ngjyrë të artë në të dy anët ..
Vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur për të zier makaronat.
Shto makaronat dhe leri te ziejnë deri sa te jenë "al dente" sipas udhëzimeve të pakos.
Ndërsa makaronat po ziejne, shtoni hudhër në tiganin me kungull dhe gatuaji vetëm një minutë apo dy me flake te mesme.
Shtoni karkalecat dhe gatuaji për 3 deri në 4 minuta, pastaj shtoni domatet.
Gatuaji me flakë të mesme, përzieji shpesh derisa karkalecat të jene rozë dhe të kenë kaluar rreth 5 minuta.
Add the salt, pepper, and pepper flakes if using, and keep warm.
Drain the pasta, reserving a small cup of the pasta water, and return it to the
pot.
Add the shrimp mixture to the pasta and cook a minute or two over high heat
adding a little pasta water as needed.
Serve, garnished with a sprinkling of chopped parsley.
Shtoni kripë, piper të zi dhe piper djeges nëse dëshironi dhe mbaheni në ngrohtësi.
Kullo makaronat, duke rezervuar një filxhan të vogël të ujit.
Shto përzierjen e karkalecave tek makaronat dhe gatoji një minutë apo dy duke shtuar pak nga ujin e makaronave sipas nevojës.
Shërbeji dhe zbukuroji duke spërkatur me majdanoz të grirë.
Shtoni kripë, piper të zi dhe piper djeges nëse dëshironi dhe mbaheni në ngrohtësi.
Kullo makaronat, duke rezervuar një filxhan të vogël të ujit.
Shto përzierjen e karkalecave tek makaronat dhe gatoji një minutë apo dy duke shtuar pak nga ujin e makaronave sipas nevojës.
Shërbeji dhe zbukuroji duke spërkatur me majdanoz të grirë.
Bon Appetit !!!
Nessun commento:
Posta un commento